Нова техніка з виставки EIMA-2022 (Болонья, Італія)

Пропонуємо вашій увазі основні зразки нової техніки для садівництва та виноградарства, які були помічені нами під час відвідання виставки EIMA-2022 у м. Болонья.

 
Машина для нормування врожаю у інтенсивних яблучних садах. 
 

Ця машина від фірми BMV (Італія) є продовженням серії машин TH500 для механічного проріджування зав'язі у інтенсивних яблучних садах виробництва цієї фірми.

Машина призначена для видалення надміру зав'язавшихся плодів на стадії "лісовий горіх" або дещо пізніше. 

Використання машини рекомендовано для господарств, які знаходяться у регіонах з підвищеним ризиком весняних заморозків. У таких регіонах використання звичайної машини для механічного проріджування є ризикованим у зв'язку з можливістю втрати врожаю через заморозки після проріджування під час цвітіння рослин. У таких випадках механічне проріджування зазвичай проводиться з настроюванням на значно меншу ефективність.

Використання цієї нової машини дозволяє виключити такі ризики і провести нормування врожаю без використання хімічних речовин.

Робочим органом машини є вал, що обертається з визначеною оператором швидкістю, на якому встановлено гнучкі поліетиленові штирі.



Машина для обробки виноградників за допомогою ультрафіолетового випромінення.  

Двостороння машина, яку оснащено потужними УФ-лампами.

Призначена для боротьби з різноманітними захворюваннями виноградників, у першу чергу грибковими.

Використання УФ-випромінення дозволяє ефективно боротись з захворюваннями без використання хімічних засобів, що ідеально підходить для органічного виробництва.


Тунельний обприскувач "Бертоні" з встановленими модулями для видалення листя на виноградниках.

Шасі тунельного обприскувача відтепер можливо використовувати у якості носія модулів для видалення листя на виноградниках потоком стиснутого повітря. Така операція рекомендується для забезпечення кращого освітлення грон перед збиранням врожаю, що сприяє поліпшенню накопичення цукру.


На шасі виноградарського обприскувача "Бертоні" також можливо встановити двосторонню чеканочну машину.

Машина для струшування та збирання горіхів

Самохідна машина для збирання горіхів. Оснащена модулем струшування з гідравлічним приводом.

Цю машину також можливо спорядити "зворотною парасолькою" , яка розкривається навколо дерева перед початком струшування. 

У такому разі горіхи падають на "парасольку" і далі накопичуються у бункері машини. Така технологія дозволяє не використовувати спеціалізовані машини для збирання горіхів з землі післч струшування.